Terug
Twee nieuwe boeken over Dominicus c.s.

Twee nieuwe boeken over Dominicus c.s.

Twee nieuwe boeken werden zaterdag 21 januari gepresenteerd tijdens het Nederlandse slotfeest van het achtste eeuwfeest van de dominicanen, in Veenendaal.

RichardFinn-omslagDe eerste is deze toegankelijke geschiedschrijving van de Orde, geschreven door de Engelse dominicaan Richard Finn.

Het boekje neemt de lezer mee in het verhaal van een vernieuwend idee van een Spaanse priester in 1216, dat al binnen tien jaar een beweging was die in heel Europa actief was.

Vanwege het perspectief van de auteur ligt er speciale aandacht bij het Engelse deel van de dominicaanse geschiedenis. Daarom bevat het levendig vormgegeven boekje ook een aanvulling over het verhaal van de zusters en broeders in Nederland, een tekst van Kees Brakkee o.p.

De vertaling is van Ted Schoof o.p., redactie Michael-Dominique Magielse o.p. en Arjan Broers. Vormgeving: Linda van den Akker, Nijmegen.

Het boekje is in eigen beheer uitgegeven. Bestellen via het provincialaat van de dominicanen. Prijs: € 4,00 per stuk, plus portokosten.

*

In dit boek leidt dominicaan Paul Hellmeier ons op een toegankelijke wijze binnen in het leven en werk van Dominicus. Hij was een bescheiden man die weinig aandacht voor zichzelf vroeg.

Niettemin schetst Hellmeier, op basis van zorgvuldig historisch onderzoek, het beeld van een gedreven prediker die voortdurend biddend en denkend contact hield met God.

Paul D. Hellmeier, Dominicus ontmoeten. Vertaald door Janneke Panders. Uitgegeven door Adveniat en Halewijn. Paperback, 206 blz., € 16,50 ISBN 9789085284130. Klik hier om te bestellen.