Terug
Terugluisteren: Zin in Zomer op Radio5

Terugluisteren: Zin in Zomer op Radio5

De dominicanen en KRO-NCRV maken deze zomer een zevendelige reeks van het radioprogramma Zin in Weekend. Via deze pagina zijn de afleveringen terug te luisteren.

Centraal staan de breuklijnen van het leven, zoals geboorte, huwelijk, beroepskeuze en overlijden: over waar het kraakt en wat er dan oplicht. Aan het einde van elke uitzending onderzoekt radiomaker Maarten Westerveen als ‘katholiek van niks’ een van de sacramenten.

Lees hier meer over de Radioserie over de breuklijnen van het leven, een onderdeel van de Nederlandse viering van het 800-jarig bestaan van de dominicanen, gericht op het creëren van ontmoetingen tussen predikers en zinzoekers buiten kerken en kloosters.

Uitzendingen: elke zaterdag en zondag van 10 juli tot en met 27 augustus, van 18.00u tot 19.00u op NPO Radio 5. Ongeveer de helft van het programma bestaat uit muziek.

Klik hieronder voor de hele zevende uitzending, over terugkijken en afscheid nemen van het leven, en over het sacrament van de ziekenzalving. Met studiogast cultureel antropoloog Yvon van der Pijl van de Universiteit Utrecht, die onderzoek doet naar rituelen rondom het overlijden.

mixcloudbanner

YvonBelize

Klik hieronder voor de hele zesde uitzending, over schuld en vergeving en over het sacrament van de biecht. Studiogast: Ybo Buruma, strafjurist en raadsheer bij de Hoge Raad.

mixcloudbanner

Ybo Buruma

Klik hieronder voor de hele vijfde uitzending, over vriendschap en liefde en over het sacrament van het huwelijk. Wat heb je te delen? Met studiogast Dirk De Wachter, psychiater en auteur van boeken als Borderline Times en Liefde, een onmogelijk verlangen?

mixcloudbanner

DirkDeWachter

Klik hieronder voor de hele vierde uitzending, over roeping en wat je te geven hebt in je leven, en over het sacrament van de priesterwijding. Met studiogast Henk Oosterling, ‘doendenker’, filosoof en schooldirecteur.

mixcloudbanner

henk-oosterling

Klik hieronder voor de hele derde uitzending, over erbij horen en er niet alleen voor staan, en over het vormsel. Studiogast: Theo Koster, dominicaan en oud-studentenpastor. 

mixcloudbanner

theo-koster2016

Klik hieronder voor de hele tweede uitzending, over insluiting en uitsluiting en de eucharistie. Studiogast is Beri Shalmashi, filmmaakster en columnist.

mixcloudbanner

beri-shalmashi

Klik hieronder voor de hele eerste uitzending, over geboorte en de doop. Studiogast is theatermaakster en schrijfster Marjolijn van Heemstra.

mixcloudbanner

marjolijn-van-heemstra

*

Presentatie: Wilfred Kemp en Annemiek Schrijver. Redactie: Tom Dirks, Willem Dudok, Sipke Draisma en Arjan Broers.

Commentaar, opmerkingen, reacties? email de redactie.