Terug
Songs for Mary – in het klooster van Zwolle

Songs for Mary – in het klooster van Zwolle

‘Het pakt mooier uit dan verwacht’, schrijft Bastiaan van den Berg van het jongerencentrum aan het Dominicanenklooster Zwolle. Songs for Mary zet muzikanten bij de Mariakapel en dan gebeurt er van alles.


Bastiaan van den BergBastiaan: ‘De artiesten zijn superpositief, ieder heeft een eigen draai gegeven aan zijn of haar song voor Maria. De een kiest voor Maria als troostende moeder, de ander benadert haar vanuit haar onbereikbare puurheid, de laatste legt meer nadruk op het lijden van Maria, en hoe ze toch doorgaat.’

Na de zangeres Chaya is nu het liedje en de presentatie van de zingende broers Tangerine af. Volgende week komt nog het derde liedje, van The Black Atlantic.

Songs for Mary is een project van IndeKringloop, Hedon en Dominicanenklooster Zwolle. Zij dagen drie Zwolse artiesten uit om te reflecteren op het verhaal van Maria en deze reflectie om te zetten in een lied.

De artiesten speelden samen in het klooster op 12 december. De prachtige foto’s van Robert Westera (hier te zien op Facebook) geven een indruk.

Er volgt ook nog een optreden in muziekcentrum Hedon in Zwolle op 23 december. Kaartjes daarvoor zijn nog te bestellen, klik hier.

Songs for Mary wekt enthousiasme op bij de samenwerkingspartijen, vertelt Bastiaan, maar ook bij de bewoners van het Dominicanenklooster. ‘De artiesten geven ook iets aan dit huis’, zegt hij, ‘in die zin dat de broeders uitgedaagd worden zich uit te spreken over Maria, en over geloof en godsbeelden. Dat maakt ze scherp.’

Klik op deze foto van Robert Westera om het Facebook-album te zien.
Klik op deze foto van Robert Westera om het Facebook-album te zien.

*

Eerder verscheen: Songs for Mary (1) – in het klooster van Zwolle

Klik hier voor de pagina van WasdoM, jongerencentrum van het Dominicanenklooster Zwolle.