Terug
Jezelf te kennen geven – reflectie op de campagne

Jezelf te kennen geven – reflectie op de campagne

Leren wie je bent kan zeer doen, concludeert Arjan Broers in een artikel waarin hij reflecteert op de campagne bij het achtste eeuwfeest, dat op de internationale dominicanensite verscheen. Een paar fragmenten.

arjan broers moutbierEr wordt wat afgepraat over identiteit dezer dagen, het lijkt iets te zijn dat men moet verkopen dan wel verdedigen, door te vertellen hoe geweldig je bent of door mensen die anders zijn aan te vallen.

In 2016 deed de kleine dominicaanse familie in Nederland iets dappers: ze vierden hun 800-jaar oude identiteit door zichzelf te kennen te geven aan wat ik maar ‘welwillende wildvreemden’ noem. Daarbij leerden ze iets over wie zij zijn en hoe ze worden waargenomen.

(…) Leren wie je bent kan zeer doen. Dominicanen zeggen dat ze van de ontmoeting zijn, maar soms hadden we grote moeite om broeders en zusters te vinden die mee wilden doen. Velen zijn oud en drukbezet, maar er is nog een reden.

Ga de wereld in, moedig paus Franciscus gelovigen aan. Deel de vriendschap van God, spoort magister van de Orde Bruno Cadoré zijn medezusters en –broeders aan. Maar als je dat doet, weet je nooit welk effect je zult hebben op de mensen die je tegenkomt. Wat je wel zeker weet is dat de ontmoetingen jou zullen veranderen.

Klik hier voor de Nederlandse tekst.

Klik hier voor de Engelse tekst op www.op.org: Let yourself be known