Terug
Feestelijk begin met Dominicusbier

Feestelijk begin met Dominicusbier

De Orde der Predikers begon in de kroeg, niet in de kerk. Die boodschap van de 800 jaar-campagne Stilstaan, Delen, Vieren klonk al in veel media.

De zusters, leken en broeders die op 14 januari het Dominicusbier verwelkomden, voelden zich in ieder geval zichtbaar thuis in het café.

Het jubileumbier heet Zondag, een verwijzing naar de waarden van stilstaan, delen en vieren die klassiek bij die dag in de week horen. Het is ook een speelse verwijzing naar de naam van Dominicus, die in het Latijn en aanverwante talen zondag betekent.

Het bier gaat vergezeld van een tafelflyer met uitleg van de campagne en viltjes met levensvragen, die ontleend zijn aan dominicaanse zinzoekers door de eeuwen heen. Die vragen – zoals Wat is niet GodWelke fout laat je moeilijk los? of Waar ben je dankbaar voor en hoe weet je dat? – stimuleren het goede gesprek dat in de dominicaanse traditie gewaardeerd wordt. ‘We worden wijzer, zelfs al worden we het niet eens’, zei provinciaal René Dinklo bij het tappen van het eerste biertje, op donderdag 14 januari in Café Samson in Nijmegen.

zondagbier-14jan2016nijmegen1Zusters, leken en broeders uit heel het land waren voor de gelegenheid naar Nijmegen gekomen. Met de toevallige gasten en andere belangstellenden puilde de kroeg haast uit.

Er gingen zeker twee fusten bier doorheen. De smaak van het in Stadsbrouwerij de Hemel in Nijmegen gebrouwen blonde bier – vol, romig, licht bitter – werd geprezen.

De komende maanden is het bier op toernee: het is elke maand in een andere stad op het fust te krijgen. Steeds zullen er ook bij de start dominicaanse zusters, broeders en leken met behulp van de viltjes of de eigen belangstelling in gesprek te gaan met bezoekers.

In Zwolle is op maandag 18 januari het bier al gepresenteerd, in café Het Vliegende Paard.

Op onze facebookpagina staan diverse filmpjes en links naar radioprogramma’s vind je hier.