Presentatie bundel na schrijversretraite

Zes schrijvers gingen dit voorjaar op retraite in het Dominicanenklooster in Huissen. De bundel Duif en haan, verhalen uit het klooster van uitgeverij DasMag wordt op 6 november gepresenteerd door provinciaal René Dinklo en schrijver Yves Petry in Boekhandel Dominicanen Maastricht. Wees welkom!

Duif en Haan - cover

Ter gelegenheid van hun 800-jarig jubileum nodigden de dominicanen zes heel verschillende schrijvers uit voor een retraite.

Karin Amatmoekrim, Yannick Dangre, Bregje Hofstede, Yves Petry, Nyk de Vries en Kira Wuck leefden een lang weekend mee in het ritme van de Dominicanen en spraken, aten en zongen met hen. Er werd geobserveerd, gemediteerd, gesproken, verveeld, geërgerd, verwonderd en geschreven. 

Duif en haan is het bijzondere resultaat van hun al dan niet goddelijke ingevingen. Op heel verschillende manieren doen ze literair onderzoek naar vooroordelen over het kloosterleven en het moderne onvermogen om te geloven.

De retraite is een onderdeel van het jubileumprogramma dat gericht is op ontmoetingen van dominicanen (v/m) met mensen die zij anders niet snel tegenkomen.

De bundel Duif en haan, tevens de titel van het verhaal van de Vlaamse schrijver Yves Petry, wordt op zondagmiddag 6 november om 16.00u gepresenteerd door provinciaal René Dinklo en schrijvers Yves Petry en Kira Wuck in Boekhandel Dominicanen Maastricht.

De winkel is gevestigd in een oude dominicanenkerk en geldt als een van de mooiste boekwinkels ter wereld. Bij de presentatie wordt het jubileumbier Zondag geschonken. U bent van harte welkom!

Boekhandel Dominicanen
Dominicanerkerkstraat 1
6211 CZ Maastricht

Boekhandel Dominicanen Maastricht

Boekhandel Dominicanen Maastricht