Minisymposium over waarheid

Op 30 oktober wordt in het Dominicanenklooster van Huissen het nieuwe boek in het kader van het onderzoek van het Dominicaans Studiecentrum voor Theologie en Samenleving (DSTS) besproken en gepresenteerd. Een boek over de waarheidsvraag in het licht van religieuze diversiteit.

Tussen waarheid en wijsheidMet bijdragen van Erik Borgman, André Lascaris, Holkje van der Veer en Peter Nissen. Redactie: Manuela Kalsky en André van der Braak.

De combinatie van waarheid en religie lijkt in de hedendaagse samenleving meer dan ooit tot conflict en afscheiding te leiden.

Of het nu gaat over fundamentalistische christenen in het Westen, radicale moslims in het Midden-Oosten, extremistische boeddhisten in Myanmar, joodse kolonisten in Hebron of militante hindoes in India, het is alsof de claim op religieuze waarheid zorgt voor een wij-zij-denken dat mensen tegen elkaar uitspeelt.

Tegelijkertijd geloven velen niet meer in traditionele religieuze waarheidsclaims en laten zich door meerdere religies inspireren. Zij stellen hun eigen waarheid samen, of keren zich af van het idee van waarheid.

In dit boek komt de vraag naar religieuze waarheidsaanspraken aan de orde. Meerdere religieuze tradities omarmen, betekent dit ook meerdere waarheden aanvaarden? Of doet religieuze waarheid er niet meer toe? Moeten we toe naar een ruimer waarheidsbegrip?

De publicatie bevat bijdragen van verschillende Nederlandse theologen en filosofen, onder wie ook dominicanen (v/m).

Zondag 30 oktober 2016 van 15.00 – 16.30 uur, Dominicanenklooster Huissen.Toegang gratis, aanmelden gewenst