Kennismaken met Thomas van Aquino

Rudi te Velde

Een van de bekendste dominicanen is theoloog en filosoof Thomas van Aquino (1225-1274), auteur van de beroemde Summa Theologiae. Op donderdagavond 26 mei vertelt prof. Rudi te Velde over hem, in Plein van Siena te Amsterdam.

Aanvankelijk tegen de zin van zijn familie trad Thomas in bij de dominicanen, aangesproken door de dominicaanse geest van studie en openheid naar de wereld. In een tijd van grote culturele en religieuze veranderingen introduceerde hij de filosofie van Aristoteles aan de universiteit en doordacht opnieuw het christelijk geloof op zijn betekenis voor mens en wereld.

Deze lezing wil een kennismaking bieden met de persoon en het denken van Thomas. Wat is typisch dominicaans in hem? Wat is zijn betekenis geweest voor kerk en christendom? En kan hij ook onze tijd nog aanspreken?

Rudi te Velde is hoogleraar filosofie aan de Universiteit van Amsterdam namens de Stichting Thomas More (voorheen Radboudstichting). Hij heeft vele publicaties over het denken van Thomas op zijn naam staan.

Donderdag 26 mei, 19.30 uur. Kosten: € 9,-

PLEIN VAN SIENA

Rijnstraat 109hs
1079 HA Amsterdam

info@pleinvansiena.nl
Tel : 020-4422009

www.pleinvansiena.nl