Jan van Keulen-middag in Brielle

Jan van Keulen is de enige dominicaan onder de Martelaren van Gorcum die in 1572 in Brielle zijn omgebracht. Op 27 augustus is er, vanwege het achtste eeuwfeest van de Orde, een kleine bedevaart met twee lezingen en een viering bij het Martelveld in Brielle.

De martelaren van Gorcum

De martelaren van Gorcum (klik om te vergroten).

Johannes van Keulen was een Duitse dominicaan, een van de negentien martelaren van Gorcum, vanwege hun geloof gedood door de watergeuzen. Onder hen waren verder elf franciscanen, vier diocesane priesters, een regulier kanunnik van St. Augustinus en twee norbertijnen. Lees hier meer.

Deze middag wordt georganiseerd door de dominicaanse familie in de Rijnmond. U kunt gebruik maken van een speciale bus. Deze bedevaartbus vertrekt aan de kant van de lijnbussen naast het Centraal Station te RotterdamVertrektijd 12:30u. Graag tien minuten voor vertrek aanwezig zijn. Terugkomst ca. 19:30u op Rotterdam Centraal Station.

U kunt ook met de auto naar Brielle komen. Stel uw navigatiesysteem in op De Rik 5, 3232 LA, Brielle. Er is beperkte parkeergelegenheid.

Programma 27 augustus

Jan Vijverberg o.p.

Gastheer Jan Vijverberg o.p.

13:30 – Inloop met koffie en thee

14:00 – Woorden van welkom door Jan Vijverberg o.p.

14:10 – De storm in de kanteltijd 1572 door Leo de Jong o.p.

14:50 – Johannes van Keulen, de Martelaren van Gorcum, door Roy Tepe

15:30 – Viering van de Eucharistie. Met muzikale medewerking van het koor van de Martelaren van Gorcum Parochie uit De Lier; aanbieding van de gedachtenis-oorkonde aan de Bedevaartkerk; voorzetting plechtigheid bij het monument op het Martelveld

17.30 – Gezellig samenzijn met koffie, thee, soep en broodjes

18:30 – Terugreis per bus naar Rotterdam Centraal

Sprekers

Martelveld in Brielle

Martelveld in Brielle

Leo de Jong is dominicaan en kerkhistoricus, gespecialiseerd in de Rijnlandse Mystiek.

Roy Tepe is verantwoordelijke voor de afdeling Martelaren van Gorcum van het Gorcums Museum. Hij schreef onder andere het boek Oog in oog met de Martelaren van Gorcum.

Aanmelden

Opgave voor deze bijzondere middag uiterlijk 31 juli 2016, via janvankeulenmiddag@gmail.com of via 06 – 21 25 48 40, onder vermelding van hoeveel personen, en of u al dan niet gebruik maakt van catering of bus en catering.

Kosten

Indien u gebruik maakt van de bus en catering bedragen de kosten €15. De kosten voor alleen de catering bedragen €7,50.
Uw bijdrage kunt u voldoen op: NL 78 INGB 0000 104637 o.v.v. Paters Dominicanen, Rotterdam

Zie ook de Brochure Jan van Keulenmiddag