Festival Feest van de Geest in klooster Zwolle

Feest van de GeestHet Dominicanenklooster is tijdens het Pinksterweekend op 14, 15 en 16 mei open van 13.00 tot 17.00 uur.

Kom door de poort de tuin en het klooster binnen. Drink koffie en thee op het groene gras, eet iets, dwaal door de kloostergang, verstil in de binnentuin, neem deel aan de workshop portretschilderen of ga in gesprek met een kloosterbewoner.

Tijdens dit festival is een bijzondere expositie te zien: Kunst van Zolder. Op de zolder van het klooster is een bescheiden kunstdepot. In het kader van het 800-jarig jubileum van de Dominicanen worden een aantal van deze werken van zolder gehaald, afgestoft en getoond.

Tien hedendaagse kunstenaars reageren op dit werk met eigen nieuw werk. Deze oude en nieuwe werken vormen tezamen een expositie die tijdens het Feest van de Geest in de kelder van het klooster zal plaatsvinden. Deelnemende kunstenaars zijn: Bernd te Winkel / Emmy Bergsma / Ilse Moelands / Jaap Kater / Job van der Molen / Kees Muizelaar / Marcel Goossen / Peter Geerts /  Richard Kemerink op Schiphorst / Tamme de Boer.

Gratis toegang en leuk voor alle leeftijden.

Dominicanenklooster Zwolle
Assendorperstraat 29

www.kloosterzwolle.nl/programma