Dominicanen openen Mout Bierfestival

Van 1-3 juli vindt in het Julianapark in Nijmegen het Mout Bierfestival plaats, dat dominicaan Jan Laan zal openen.

Op de eerste dag van het festival kunnen bezoekers, onder het genot van het jubileumbier Zondag, in een mobiele kroeg met dominicanen (v/m) in gesprek.

Mout Bierfestival is een nieuw evenement in de stad die zich vanwege de Vierdaagsefeesten ook wel de Zomerhoofdstad van Nederland noemt: Nijmegen.

Het festival in het sfeervolle Julianaparkje draait om kleinschalig gebrouwen bier, muziek en lekker eten. Ook zijn er colleges van ervaren brouwers. 

moutbierfestival

Klik op de afbeelding voor de website van het festival.

Vanwege het 800-jarig bestaan en het symbolische karakter van de kroeg brouwde De Hemel in Nijmegen een smakelijk blond bier voor de dominicanen. Het bier heet Zondag, als een pleidooi voor vertraging en contemplatie, en als een speelse verwijzing naar Dominicus – wat zondag betekent. We maakten er bierviltjes bij met levensvragen uit de traditie, omdat we ervan overtuigd zijn dat we waarheid allereerst op het spoor komen in ons gezamenlijke zoeken.

Op 1 juli om 19.00u zegent Jan Laan o.p. het Mout Bierfestival in het Julianapark in Nijmegen-Oost, daarna kunnen bezoekers met broeders, zusters of met elkaar in gesprek.

Zie ook www.moutbierfestival.nl

Meer over het Zondagbier.