Dominicaanse vuistregels voor studenten

Erik Borgman is lekendominicaan, hoogleraar publieke theologie in Tilburg en volgens Vrij Nederland een van de toonaangevende denkers van Nederland.

Lunchgesprek over dominicaans filosoferen, in samenwerking met Radboud Reflects, op 21 april op de Nijmeegse universiteit.

Het eerste wat Dominicus deed toen zijn Orde der Predikers een feit was, in 1216, was zijn broeders naar de eerste universiteiten te sturen.

Dat leverde meteen al grote wetenschappers op als Thomas van Aquino, Meister Eckhart en Albertus de Grote. Een traditie die doorgaat tot op de dag van vandaag.

Acht eeuwen studie-ervaring – daar kunnen ook studenten en wetenschappers van nu van profiteren. Wat is het verschil tussen schouwen en onderzoeken? Waarom doet je innerlijke ontwikkeling ertoe? Wat is waarheid en waarom verlangen mensen ernaar?

In deze minicursus en gesprek tijdens de boterham, op de Radboud Universiteit Nijmegen, deelt en bespreekt Erik Borgman enkele vuistregels uit acht eeuwen ervaring met kennis en studie. Daarna passen de deelnemers deze toe in gesprekken over hun eigen studie of onderzoek.

*

Donderdag 21 april 2016, 12:45u tot 13:30u

Zijzaal Universiteitsbibliotheek, Erasmuslaan Nijmegen
Deelname kost € 5,- | Alumnipashouders van de RU € 4,- | Medewerkers van de RU, studenten, scholieren en Radboud Reflects-abonnees gratis. Klik hier om je in te schrijven