Dominicaanse visie op economie en ethiek

De Amerikaanse dominicaan en hoogleraar economie en theologie Albino Barrera houdt op vrijdagmiddag 20 mei een extra lezing in Nijmegen. Over hoe geloof naast onze ratio nodig is voor een betere economie.

Albino Barrera o.p.

Albino Barrera o.p.

Het Dominicaans Studiecentrum voor Theologie en Samenleving (DSTS) en het Nijmeegs Instituut voor Missiewetenschappen (NIM) organiseren de lezing van Albino Barrera, die ook op donderdagavond 26 mei een lezing zal houden aan de Radboud Universiteit.

Deze extra lezing vindt plaats op vrijdag 20 mei om 15.00u in de dagkapel van de Dominicuskerk, ingang aan de Groenewoudseweg. 

Er is het nodige mis met onze economie. En als we dat willen veranderen hebben we niet alleen onze ratio nodig, vindt Barrera, maar ook het christelijk geloof. Geloof biedt ons een beter begrip van onszelf als individu en als gemeenschap, en ook een andere visie op wie we willen zijn.

Tijdens zijn lezing Economic Ethics and Dominican Contributions: Insights from Thomistic Scholarship zal hij dit verder toelichten. De lezing wordt in het kader van 800 jaar dominicanen georganiseerd door het Dominicaans Studiecentrum voor Theologie en Samenleving (DSTS) en het Nijmeegs Instituut voor Missiewetenschappen (NIM).

Albino Barrera o.p. is hoogleraar economie en theoloog aan het Providence College in de VS, en gasthoogleraar aan de Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen van de Radboud Universiteit. In zijn onderzoek richt hij zich met name op economische ethiek, ontwikkelingseconomie, internationale handel en moraaltheologie.

De lezing is Engelstalig. Na de lezing is er ruimte voor discussie, waarbij de vragen in het Nederlands gesteld kunnen worden. De middag sluiten we af met een borrel.

De lezing is kosteloos te bezoeken. Wel verzoeken wij u zich van te voren aan te melden. Dit kunt u doen door een e-mail te zenden naar het secretariaat van het DSTS (secretariaat@dsts.nl) of door het secretariaat te bellen. Dit kan tijdens kantooruren van maandag tot en met donderdag op 020-6235721.

*

Zie voor de lezing van 26 mei: Waarom de Bijbel lezen als we Piketty hebben?