Terug
Aanbidding, bier, biecht en een frietje zuurvlees

Aanbidding, bier, biecht en een frietje zuurvlees

In de rij van plaatsen waar het jubileum van de orde gevierd wordt, was het zaterdagavond 19 november de beurt aan Sittard. De organisatie van de dominicaanse nachtwake ‘Ignite’ was in handen van de Amerikaanse zusters. Thomas Volkers o.p. doet verslag.

door Thomas Volkers o.p.

door Thomas Volkers o.p.

Dat de zusters organiseren kunnen, hebben ze laten zien. Het was de bedoeling dat het een avond zou worden van ontmoeting met God en met elkaar. De Kerk van Sint Michael (een voormalige dominicanenkerk in het centrum van Sittard) en het tegenoverliggende café De Limbourg waren hiervoor als decor gekozen.

Naar goed katholiek gebruik werd de avond geopend met een eucharistieviering waar provinciaal René Dinklo in voorging, de muzikale begeleiding was in handen van muzikanten uit de kring van de zusters.

Na afloop van de H. Mis was het mogelijk om heen en weer te lopen tussen de kerk en het café. In de kerk was er de mogelijkheid tot aanbidding, luisteren naar muziek en naar getuigenissen van jongeren en de ‘jonge’ dominicanen, en om in het reine te komen door middel van het sacrament van de biecht.

Aan de overkant werd het jubileumbier getapt en er was ruimte voor een gesprek of om je op te warmen bij de kachel.

Al hadden er meer mensen in de kerk gepast, het was een geslaagde avond. Tussen 19.00 en 24.00 uur druppelden er opmerkelijk veel jonge gezichten de kerk binnen om even stil te zijn, te bidden, te biechten, te luisteren, om vervolgens aan de overkant te proosten, weer te gaan of de rest van de avond te blijven.

‘Wie sjoen os Limburg is, begrip toch neemes’, zingt het lied! Gelukkig hebben wij er iets van mogen proeven tussen kerk en kroeg, en natuurlijk met een frietje zuurvlees!

Het programma was een afwisseling van gesprekken, muziek en meditatie, zoals hier tijdens de aanbidding.

Het programma was een afwisseling van gesprekken, muziek en meditatie, zoals hier tijdens de aanbidding.

jonge zrs en brs sittard 19-11-2016

‘Jonge’ zusters en broeders bij elkaar: Vlnr. zr. Maris Stella, br. Thomas Volkers, zr. Theresa Anne, zr. Mary Amata, br. Stefan Mangnus, br. Michael-Dominique Magielse

frietje zuurvlees